Windenergie maakt ook kinderen blij!

5 januari 2022

Alibunar is een van de eerste regio’s in Servië waar windparken werden geplaatst. Windparken zorgen niet alleen voor groene energie, maar ook vaak voor andere ontwikkelingen in de regio die de lokale overheid en inwoners ten goede komen. 


Gebaseerd op het kader van donatieovereenkomst, die Elicio ondertekende met de gemeente Alibunar en met de goedkeuring van de IFC, doneert Elicio jaarlijks 2% van de nettowinst van het voorgaande jaar. De bedoeling is dat dit geld gebruikt wordt voor de verbetering van gezondheid, onderwijs, wetenschap, het milieu, …. De gemeente kan voorstellen doen voor nieuwe projecten, en in samenspraak met Elicio kiest men dan welke ervan het nuttigst zijn. Voor Elicio, als ontwikkelaar en producent van hernieuwbare energie - gaat de focus uit naar projecten ten voordele van de kinderen in de gemeente en hun leefomgeving. 


Na de nieuwe verwarming in een basisschool kwam er dit jaar dankzij de donatie van Elicio een volledig ingerichte kinderspeelplaats bij. “Het voorstel van de gemeente om de som te schenken aan een nieuwe buiten speeltuin past perfect in onze visie om te werken aan een betere toekomst. Door het produceren van hernieuwbare energie werken we aan een groenere wereld voor onze kinderen. Want de jeugd is de toekomst! We hopen dan ook dat we de kinderen van de gemeente Alibunar een plezier kunnen doen met een extra buiten speeltuin, een plek waar ze vrij en onbezorgd kunnen spelen, en genieten van de buitenlucht”. Christophe Bols, manager Elicio Serbia.  
 

Top