Nieuwe markt voor Elicio

13 oktober 2021

Zonovergoten Spanje, met haar vele winderige hoogvlakten is de perfecte basis voor hernieuwbare energie - de perfecte plek voor Elicio!

 

De energietransitie is volop bezig en vandaag zijn er bijna evenveel nieuwe markten als landen op de wereld. Er is quasi geen enkel land dat momenteel geen wind, zon of andere duurzame energieprojecten ontwikkelt. Een land die steeds bovenaan de lijst staat is Spanje. “Spanje is een grote markt, dichtbij de reeds bestaande Elicio markten en heeft de hoogste ambities van Europa voor het ontwikkelen van wind- en zonne-energie.” Zegt Thomas Van der Valk, Business Manager Spain.

 

Een land met  veel potentieel

 

Vrijwel elke regio heeft een mooi potentieel voor windenergie. Heel concreet hebben we nu de mogelijkheid om een eerste 50 MW project op te starten in de regio Castilla-La Mancha, met in de toekomst een eventuele uitbreiding van 20 MW. Thomas Van der Valk: “De regio is zeer interessant dankzij de hoge plateaus, met uiteraard een goed windaanbod! De regio is bovendien zeer weinig bevolkt, en niet onbelangrijk: vlak bij een belangrijk hoogspanningsnetwerk.”

 


 

Elicio is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen op het gebied van hernieuwbare energie.
Meer info? Aarzel niet om contact op te nemen met Thomas in ons kantoor te Madrid, via thomas.vandervalk@elicio.be.
 

Top